Pokrenuta web-stranica “Bošnjaci RH” na kojoj možete dobiti sve informacije vezane za popis stanovništva

Isto tako, na ovoj web-stranici možete provjeriti jeste li u popisu birača izjašnjeni kao Bošnjaci te u slučaju da niste također zatražiti pomoć i potrebne informacije

Bošnjaci RH

U Hrvatskoj od 13. septembra do 17. oktobra, pod sloganom “Stvorimo zajedno sliku Hrvatske”, traje popis stanovništva, kućanstava i stanova – najopsežnije i najsloženije statističko istraživanje koje će po prvi put, u dvije faze, biti provedeno “bez papira”, odnosno potpuno digitalno.

Popis obuhvata tri jedinice – stanovništvo, kućanstva i stanove, a u prvoj fazi, do 26. septembra, građani se mogu samostalno popisati kroz sistem e-Građani.

U drugoj fazi, od 27. septembra do 17. oktobra, popisivanje će provoditi popisivači na terenu, ličnim intervjuom sa stanovništvom te uz pomoć prijenosnih računara, popisat će sve popisne jedinice koje se nisu samostalno popisale.

U međuvremenu je formirana i web-stranica “Bošnjaci Republike Hrvatske” (Bosnjacirh.com) na kojoj možete dobiti sve potrebne informacije vezane za popis stanovništva kao i zatražiti pomoć prilikom online izjašnjavanja.

Isto tako, na ovoj web-stranici možete provjeriti jeste li u popisu birača izjašnjeni kao Bošnjaci te u slučaju da niste također zatražiti pomoć i potrebne informacije.

Prethodni članakDosad uspješno popisano više od 200.000 građana
Naredni članakU Dubrovniku testiran autonomni sistem robota za prikupljanje otpada iz mora