Boris Malešević, koji je donio izborne pobjede Plenkoviću i Milanoviću, radi na kampanji “Ja sam Bošnjak!”

Kreativni direktor i dizajner Boris Malešević učestvuje u kampanji ujedinjenih bošnjačkih organizacija u Hrvatskoj “Ja sam Bošnjak!”, koja ima za cilj informiranje javnosti za popis stanovništva koji je već u toku.

Sloganom “Vjerodostojno” 2016. godine doveo je na vlast aktuelnog premijera Andreja Plenkovića, a prije toga je dugih 15 godina bio kreativni mozak SDP-ovih političkih kampanja. Uspješno je radio za Milana Bandića, Stjepana Mesića, ali i Ivicu Račana.

Također, prošle godine Boris Malešević upisao je još jednu pobjedu. Njegova krilatica “Predsjednik s karakterom” omogućila je bivšem SDP-ovom premijeru Zoranu Milanoviću pet godina na Pantovčaku.

Ne smijemo izostaviti ni to da je “Misli na druge, cijepi se” bila glavna poruka kampanje kojom se nastojao potaknuti što veći broj građana na imuniziranje protiv bolesti COVID-19, a koja je počela 27. decembra 2020. godine. Autor slogana i kampanje koju je pokrenuo Hrvatski zavod za javno zdravstvo bio je upravo nagrađivani Boris Malešević.

Izuzmemo li politički marketing, kojim se usko bavi, njega poznaju i kao nekadašnjeg DJ-a, dizajnera “Poleta” i “Danasa”, zatim izdavača rock magazina “Heroina”, kao autora vizuelnih identiteta velikih kompanija i institucija poput Hrvatske narodne banke, Hrvatske pošte i AZ Fonda. Uz sve navedeno, dobitnik je i velikog priznanja za dizajn “Red Dot”.

Saradnju s Borisom Maleševićem uspostavio je i realizirao Armin Hodžić, predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Republike Hrvatske.

Prethodni članakVon der Leyen: Ulaganje u zapadni Balkan je investicija u budućnost EU
Naredni članakMehmed Aganović (1956 – 2021): Životna priča heroja Domovinskog rata