Mirza ef. Mešić: Neka je hairli rođendan Armiji Bosne i Hercegovine

Imam Zagrebačke džamije i magistar političkih nauka Mirza ef. Mešić čestitao je 15. april, rođendan Armije Republike Bosne i Hercegovine. Njegov Facebook post prenosimo u cijelosti:

Samo jaka armija garant je mira i sigurnosti jedne države. Kad god se susjedi naoružaju, pravo Bosne i Hercegovine je da to učini dva puta više. Neka je hairli rođendan Armiji Bosne i Hercegovine koja na sebi nema ljage organiziranih logora, silovanja žena, rušenja vjerskih objekata, udruženog ratnog zločina i počinjenog genocida.

Da se Allah, dž.š., smiluje poginulim i u miru umrlim pripadnicima Armije BIH, a živima podari lijepo zdravlje, rahatluk i mir. Ne smijemo zaboraviti žrtvu koju su podnijeli. Svojim su životima i svojim zdravljem branili domovinu od žločinaca i uz to sačuvali ljudskost i dostojanstvo.

Neka Allah, dž.š., našoj Bosni i Hercegovini podari trajni mir, sigurnost i ekonomski prosperitet te je zaštiti od onih koji joj ne žele dobro, a među njima su i oni koji uzimaju plaću, a ne dolaze na pos'o, koji kupuju diplome po divljim univerzitetima kako bi sačuvali radno mjesto ili napredovali u karijeri, koji zapošljavaju podobne i rodbinu a ne sposobne, koji koriste državna/vakufska sredstva u privatne svrhe, koji ne plaćaju radnike adekvatno odrađenom poslu i na vrijeme, koji izbjegavaju porez lažirajući podatke, koji pod plaštom domoljublja kradu, lažu i varaju.

To su pravi neprijatelji Bosne i Hercegovine. S ostalima ćemo se puno lakše obračunati.