BKUD “Sevdah” Zagreb ima novi projekt – Forum kazalište

Bošnjačko kulturno umjetničko društvo “Sevdah” Zagreb pokreće najnoviji projekt, a to je Forum kazalište. Iz ovog društva pitaju jeste li znali da se teatar može koristiti kao moćno sredstvo za rješavanje društvenih problema i nejednakosti, jer se upravo u Forum kazalištu publika poziva na aktivno učešće u predstavi, da uskače u scenu, predlaže ili preuzima uloge u scenama koje obrađuju stvarne društvene probleme.

Kako su naveli, publika ima priliku intervenirati i mijenjati tok predstave tako da predlaže ili glumi nove scenarije. Cilj je jedan – s glumcima pronaći rješenje za problem koji se prikazuje. Ova forma je, ističu, posebno korisna za promicanje socijalne pravde i rješavanje raznih izazova današnjeg društva.

Također, podvukli su da se ovom projektu sada možete pridružiti i baš Vi!

“Učestvovat ćeš u ciklusu radionica na kojima ćeš uz uvježbane voditelje i ponekog profesionalnog glumca naučiti glumiti i improvizirati. Nikakvo prethodno glumačko iskustvo nije potrebno – sve se može uvježbati! Gdje će se održavati probe? U prostorijama IC Zagreb i OKM-a Zagreb. Kada će se održavati probe? Probe će se održavati kroz maj, juni, septembar, oktobar i novembar 2023. Ukupno će biti desetak proba, a za njihov termin održavanja dogovorit ćemo se prema dostupnosti svih polaznika. Ispuni ovu formu i označi termine koji ti odgovaraju, a mi ćemo se prilagoditi tebi”, pozivaju iz “Sevdaha”.

Ističu da će biti održana ukupno i tri nastupa u drugoj polovici ove godine. Predstavit će se, najavljuju, srednjoškolcima, studentima te u konačnici i općoj populaciji.

Prethodni članakZadarski Albanci DORH-u prijavljuju sumnju na malverzacije, optužena i Ermina Lekaj Prljaskaj
Naredni članakDetaljna analiza manjinskih izbora za Zagreb: BNV i BNZ uvjerljivi, Meškić pretrpio blamažu