I kreativni odgoj i kultura dijaloga: U Sisku prva halal igraonica u Hrvatskoj

Centar za kreativni odgoj „Bijesna glista“ iz Siska 8.6. 2021. postala je prva udruga s Halal certifikatom u Hrvatskoj.

Ispred Centra za certificiranje halal kvalitete, certifikat je dodijelio rukovoditelj Centra doc.dr.sc. Aldin Dugonjić, a od strane udruge „Bijesna glista“, certifikat je preuzela predsjednica udruge Margareta Horžić. Dodjeli certifikata prisustvovao je i glavni imam Medžlisa IZ Sisak Alem ef. Crnkić.

„Sisak nije ni veliki, a niti mali grad, ali velike ideje, projekti, kreativna razmišljanja i velika otvorenost i inkluzivnost dolazi iz našeg grada Siska. Sisak je grad prve halal kuharice u Hrvatskoj i regiji, a sada i i grad prve halal igraonice i rođendaonice u Hrvatskoj i regiji.

Čestitamo vlasnicama ‘Bijesne gliste’ koje su odlučile 8. rođendan svoje igraonice i rođendaonice proslaviti na ovaj način“, saopćili su iz Medžlisa IZ Sisak upućujući srdačne čestitke.

Iz „Bijesne gliste“ ističu da su „gledali, osluškivali, promatrali, učili i uvijek težili novim sadržajima kako bismo mogli pratiti dječje želje“.

„Protekla godina, cijelom društvu izazovna, nama je bila prekretnica. Kao rezultat osluškivanja sredine u kojoj se nalazimo, i želje da Bijesna Glista bude mjesto koje spaja, narasli smo u Centar za kreativni odgoj ‘Bijesna Glista’. Kako bi ‘Bijesna Glista’ mogla obuhvatiti svu djecu iz našeg Grada i okolice, potrudili smo se i uspjeli postati dio Halal svijeta. Time smo željeli staviti naglasak na ono što nas spaja i jamčiti svakom djetetu da ga razumijemo i prihvaćamo. Možda je to maleni korak za naše društvo, ali svakako je napredak prema kulturi dijaloga. Dijalog, kao imperativ već od najranije dobi, uz dječje osmjehe, dobitna je kombinacija za bolje društvo, a u ostvarivanju toga ‘Bijesna Glista’ se nikad neće umoriti“, poručuju iz udruge „Bijesna glista“.

Prethodni članakAdnan Hasković: Narode moj, poštujte to što ste Bošnjaci
Naredni članakCikotić na konferenciji Brdo procesa, upravljanje migracijama u fokusu