X. Ultramaraton Vukovar-Srebrenica pod sponzorstvom TIKA-e

Ove godine po prvi put Turska agencija za suradnju i razvoj (TIKA) u potpunosti financira održavanje Ultramaratona Vukovar-Srebrenica, čime ustvari omogućava i njegovo održavanje s obzirom da je Grad Zagreb u velikim financijskim poteškoćama te nije bio u mogućnosti participirati u troškovima kao ranijih godina.

U utorak u 9 sati krenuo je s Ovčare X. Ultramaraton Vukovar-Srebrenica. Tokom ovog vrlo iscrpljujućeg poduhvata nekoliko maratonaca istrči skoro 230 kilometara u svega 5 dana.

Ultramaraton i ove godine organizira Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba uz počasna pokroviteljstva predsjednika RH Zorana Milanovića i člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića te Grada Zagreba i Grada Sarajeva.

Međutim, ove godine po prvi put Turska agencija za suradnju i razvoj (TIKA) u potpunosti financira održavanje Ultramaratona Vukovar-Srebrenica, čime ustvari omogućava i njegovo održavanje s obzirom da je Grad Zagreb u velikim financijskim poteškoćama te nije bio u mogućnosti participirati u troškovima kao ranijih godina.

“Vjerujemo da dijelimo zajedničku bol naroda Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a ovaj događaj simbolizira međusobno prijateljstvo među tim dvjema državama, i ne samo među njima, nego među svima koji su prošli ili prolaze kroz sličnu bol bilo gdje na svijetu”, rekla je Sedef Bulut, koordinatorica TIKA-e Zagreb na ispraćaju ultramaratonaca ispred gradskog poglavarstva.

Nastavak je ovo odlične suradnje između TIKE i organizacija koje za cilj imaju realizirati projekte od šireg društvenog značaja u Republici Hrvatskoj.

Pročitaj više: Ultramaratonci krenuli s Ovčare prema Potočarima

Pročitaj više: 10. Ultramaraton Vukovar – Srebrenica