Ultramaratonci krenuli s Ovčare prema Potočarima

Četvoricu ultramaratonaca koji će pretrčati svih pet etapa do Potočara, na Ovčari su ispratili gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, kao i predstavnici organizatora, Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba

Ultramaratonci jubilarnog X. Ultramaratona Vukovar – Srebrenica krenuli su u utorak ujutro s Ovčare prema Potočarima, pri ćemu će pretrčati 227 kilometara u pet etapa.

Četvoricu ultramaratonaca koji će pretrčati svih pet etapa do Potočara, na Ovčari su ispratili gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, kao i predstavnici organizatora, Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba (VBNMGZ) na čelu s predsjednikom Arminom Hodžićem.

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba u spomen na žrtve genocida u Srebrenici, žrtve Vukovara i na sve nevino stradale tijekom rada od 1990. do 1995. godine u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini organizira trkački ultramarton Vukovar – Srebrenica.

“Svrha ultramaratona je podsjetiti na sve nevino stradale tijekom srpske agresije na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu te posebno odati počast žrtvama Vukovara i Srebrenice”, ističu organizatori.

Ultramaraton se održava od 2012. godine u terminu od 6. do 10. srpnja, gdje maratonci u pet etapa od Vukovara (Ovčara) preko Vinkovaca, Brčkog, Janje i Zvornika do Srebrenice (Potočari) pretrče 227 kilometara.

Pokrovitelji ultramaratona su predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i Željko Komšić, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i Grad Sarajevo uz financijsku potporu Turske agencije za suradnju i koordinaciju – TIKA.

IZVORAnadolu Agency
Prethodni članakU Potočarima će biti ukopano 19 žrtava genocida, među njima i maloljetnici
Naredni članakInzko o nakaradnoj srpskoj politici: Šokiran sam, veličaju krvnike