ZAGREB: Održan okrugli stol “Prošlost, sadašnjost i budućnost Europske unije”

Okruglim stolom ujedno obilježavamo 30 godina neprekidna rada Hrvatske paneuropske unije, koja je odigrala vrlo djelatnu ulogu u zalaganju za međunarodno priznanje Hrvatske, izjavio je akademik Mislav Ježić

Hrvatska paneuropska unija i ove godine, u suradnji sa Zakladom “Hanns Seidel“, organizirala je okrugli stol povodom Dana Europe, ali i povodom skorašnje 30. obljetnice rada ove organizacije u Hrvatskoj.

Okrugli stol pod nazivom “Prošlost, sadašnjost i budućnost Europske unije“ održao se u Zagrebu, a dio sudionika obratio se putem Zoom platforme.

Na skupu se uvodno obratio predsjednik Hrvatske paneuropske unije i potpredsjednik Međunarodne paneuropske unije akademik Mislav Ježić.

“Okruglim stolom ujedno obilježavamo 30 godina neprekidna rada Hrvatske paneuropske unije, koja je odigrala vrlo djelatnu ulogu u zalaganju za međunarodno priznanje Hrvatske”, kazao je Ježić.

On je istaknuo važnost suradnje Hrvatske paneuropske unije s Vladom Hrvatske, odnosno premijerom Andrejom Plenkovićem i ministrom vanjskih i europskih poslova Gordanom Grlićem Radmanom.

Dodao je kako su brojni članovi Hrvatske paneuropske unije danas na važnim pozicijama u Europskom parlamentu.

Hrvatska paneuropska unija osnovana je 27. svibnja/maja 1990. godine, podsjetio je Ježić, istaknuvši kako je ova organizacija u početku imala zadatak raditi na “obrani od velikosrpske agresije, međunarodnom priznanju Hrvatske te poticati pridruživanje Hrvatske Europskoj uniji”.

IZVORAnadolu Agency
Prethodni članakMuslimani širom svijeta za samohranu majku u Hrvatskoj
Naredni članakGumenim metkom u lice nakon teravije: Povrijeđeno 205 osoba nakon izraelskog napada u Al-Aksi