Armin Hodžić nakon sastanka u VKBI: Ideja ima, volje ima, kreće realizacija

„Postoji snažna potreba za povezivanjem bošnjačkih institucija van Bosne i Hercegovine sa matičnim nacionalnim društvima. Delegacija VKBI me je obradovala svojom spremnošću da sudjeluje u našem radu i da ga svojim učešćem kvalitativno oplemeni", rekao je Armin Hodžić nakon današnjeg sastanka sa delegacijom VKBI u Sarajevu

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Republici Hrvatskoj i predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba Armin Hodžić danas je održao sastanak u prostorijama Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca (VKBI) u Sarajevu.

Ispred VKBI na sastanku su nazočili ugledni sveučilišni profesori i bošnjački intelektualci prof. dr. Enver Imamović, prof. dr. Enes Pelidija i profesorica Mevlida Serdarević, koja je život posvetila zaštiti kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa BiH.

Armin Hodžić je domaćine informirao o stanju bošnjačke nacionalne manjine uoči popisa stanovništva u Hrvatskoj 2021. godine. Zahvalio je ovoj uglednoj instituciji na dosadašnjoj pomoći i spremnosti da pomognu Bošnjacima u domovinskim zemljama izradom motivacijskih videa.

Delegacija VKBI je iskazala spremnost da u narednom periodu dodatno pomogne kroz organizaciju tribina o nacionalnom identitetu Bošnjaka te da svojim stručnim tekstovima i znanjima pomognu rad bošnjačkih institucija u Hrvatskoj, posebno istaknuvši VBNMGZ s kojim su do sada imali odlične odnose.

„Postoji snažna potreba za povezivanjem bošnjačkih institucija van Bosne i Hercegovine sa matičnim nacionalnim društvima. Delegacija VKBI me je obradovala svojom spremnošću da sudjeluje u našem radu i da ga svojim učešćem kvalitativno oplemeni. Mimo susreta s predsjednikom Džeferovićem i delegacijom VKBI imao sam niz privatnih sastanaka s istaknutim bošnjačkim intelektualcima u Bosni i Hercegovini. Ideja je puno, volje ima, na nama je da poradimo na realizaciji i konkretizaciji. Ne sumnjam da će ona u uskoro krenuti“, rekao je nakon sastanka Armin Hodžić za „Novi glas“.