Donatorska večer za Islamski centar Pula

Medžlis Islamske zajednice Pula organizirao je 22. listopada 2022. donatorsku večer u Hotelu Grand Brioni Pula za izgradnju Islamskog kulturnog centra u Puli. Uz muftiju Hasanovića i njegovog zamjenika Mevludi ef. Arslania, predsjednika Sabora Islamske zajednice u Hrvatskoj g. Mirza Šabića bilo je nazočno više uzvanika i visokih islamskih dužnosnika, a među njima zamjenik pulskog gradonačelnika gosp. Bruno Cergnul.

Nakon pozdravnog govora predsjednika Medžlisa Islamske zajednice Pula gosp. Gazi Dearija i glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Pula skupu su se obratili zamjenik pulskog gradonačelnika Bruno Cergnul i muftija akademik Aziz ef. Hasanović

U ime Grada Pule i gradonačelnika Filipa Zoričića sudionicima Donatorske večere pozdrave je uputio Bruno Cergnul zamjenik pulskog gradonačelnika koji je istaknuo da se Pula ponosi suživotom različitih nacionalnih manjina i zajednica. Raznolikost kulture, običaja, vjere i jezika najveće su bogatstvo ovih prostora. Grad Pula prema svojim mogućnostima pruža i pružat će punu potporu u izgradnji Islamskog kulturnog centra u Puli. Grad Pula i Islamska zajednica u svojim planovima su na istom putu, zaključio je Bruno Cergnul.

Muftija akademik Aziz ef. Hasanović u svom govoru istakao je važnost vakufa te nagrade za sve one koji doprinose izgradnji Islamske zajednice u Hrvatskoj. Svevišnji je počastio muslimane Pule omogućivši im da sudjeluju u kupovinizemljišta za izgradnju Islamskog centra Pula. Također je iskazao potrebu muslimana grada Pule za Islamskim centrom kako bi mogli muslimani na ovim područjima izvršavati svoje vjerske obveze. Mešihat Islamske zajednice u Hrvatskoj ulagat će kao i do sada u sve infrastrukturne projekte koji su potrebni da se izgrade u Hrvatskoj a za dobrobit i korištenje kako muslimana tako i pripadnika drugih religija. Zahvalio se i svim džematlijama koji ne žale ni truda ni svojih sredstava za ostvarenje ovakvih izuzetnih projekata. Pulski Islamski kulturni centar po arhitektonskim rješenjima ukrašavati će Pulu i cijelu Istru te biti na ponos svih nas, zaključno je istaknuo muftija i potom uručio zlatne vakufname dvojici donatora koji su za IKC Pula donirali po 10.000 eura, a to su h. Mustafa i h. Rasema Čaušević iz Žepča, te Medžlisu Islamske zajednice Zagreb koju je preuzeo predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Zagreb mr.sc. Nermin ef. Botonjić. Donatorsku večer uljepšao je zbor imama iz Hrvatske učenjem ilahija. Prigodnu dovu proučio je zamjenik muftije Mevludi Arslani.

Tijekom Donatorske večeri upriličena je i aukcija, odnosno prikupljanje sredstava ulogom za umjetnička ostvarenja, različite proizvode i usluge.

Zahvaljujemo se našim gostima koji su došli iz svih krajeva Hrvatske kako bi sudjelovali na Donatorskoj večeri te svimdonatorima za izgradnju Islamskog kulturnog centra Pula.

Izvor: Islamska-zajednica.hr

Prethodni članakUčenici 8. razreda u posjetu Islamskom centru
Naredni članak“Islam i ljudska prava” Ajle Čustović u izdanju Naklade Ljevak