Naši ultramaratonci stigli u Potočare nakon 227 kilometara

Četvoricu ultramaratonaca, koji su pretrčali svih pet etapa do Potočara, na Ovčari su prije nekoliko dana ispratili gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, kao i predstavnici organizatora, Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba

Ultramaratonci jubilarnog Desetog ultramaratona Vukovar – Srebrenica stigli su u Potočare gdje će sutra prisustvovati kolektivnoj dženazi za 19 žrtava genocida počinjenog u julu 1995. godine.

Krenuli su prije četiri dana, a pretrčali su 227 kilometara u pet etapa.

Srebrenica, BiH – 10. juli 2021: Ultramaratonci jubilarnog Desetog ultramaratona Vukovar – Srebrenica stigli su u Potočare gdje će sutra prisustvovati kolektivnoj dženazi za 19 žrtava genocida počinjenog u julu 1995. godine ( Denis Zuberi – Anadolu Agency )

Četvoricu ultramaratonaca, koji su pretrčati svih pet etapa do Potočara, na Ovčari su prije nekoliko dana ispratili gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, kao i predstavnici organizatora, Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba (VBNMGZ) na čelu s predsjednikom Arminom Hodžićem.

Ultramaraton se održava od 2012. godine u terminu od 6. do 10. jula, gdje maratonci u pet etapa od Vukovara (Ovčara) preko Vinkovaca, Brčkog, Janje i Zvornika do Srebrenice (Potočari) pretrče 227 kilometara.

Pokrovitelji ultramaratona su predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i Željko Komšić, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i Grad Sarajevo uz financijsku potporu Turske agencije za suradnju i koordinaciju – TIKA.