VBNMGZ: Danas cvijet Srebrenice na fontanama u Zagrebu, promocija u Sisku, ultramaratonci stigli u Potočare

Povodom 26. godišnjice Genocida u Srebrenici, na zagrebačkim fontanama četvrtu godinu zaredom danas će biti održana svjetlosna projekcija srebreničkog “cvijeta sjećanja”.

Organizator događanja na zagrebačkim fontanama s početkom u 21 h je Vijeće bošnjačke nacionalne manjine grada Zagreba (VBNMGZ).

Uz projekciju cvijeta sjećanja bit će dijeljene majice s natpisom „Da se nikada ne zaboravi 1995-2021“

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba i Bošnjačka nacionalna zajednica za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju u spomen na Genocid nad Bošnjacima Srebrenice i Podrinja 8. srpnja/jula organizirali su promociju knjige „JA, HAŠKI SVJEDOK“ autora Nedžada Avdića i Amele Avdić Unki.

Promocija se danas održava i u Sisku u saradnji s Vijećem bošnjačke nacionalne manjine grada Siska.

Za to vrijeme ultramaratonci jubilarnog X. Ultramaratona Vukovar – Srebrenica danas su  stigli u Potočare gdje su krenuli u utorak ujutro s Ovčare, pri ćemu su pretrčali 227 kilometara u pet etapa.

Pokrovitelji ultramaratona su predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i Željko Komšić, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i Grad Sarajevo uz financijsku potporu Turske agencije za suradnju i koordinaciju – TIKA.