VBNMGZ: Održana projekcija “Cvijeta Srebrenice” na Zagrebačkim fontanama

Armin Hodžić, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba (VBNMGZ), rekao je da se projekciom cvijeta Srebrenice i podjelom majica prisjećamo genocida u Srebrenici, kada je u gradu i okolini ubijeno preko osam tisuća muškaraca i nevinih civila od strane srpskih vojnih i paravojnih snaga u Bosni i Hercegovini”

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba (VBNMGZ) program obilježavanja 26. godišnjice genocida u Srebrenici jučer je završilo svjetlosnom projekcijom cvijeta „Sjećanje“ na Zagrebačkim fontanama u Ulici Hrvatske bratske zajednice.

Armin Hodžić, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba (VBNMGZ) , izjavio je kako se projekcija Cvijeta Srebrenice na zagrebačkim fontanama održava već niz godina uzastopno.

„Time se prisjećamo 26. godišnjice od počinjenja genocida u Srebrenici, kada je u gradu i okolini ubijeno preko osam tisuća muškaraca i nevinih civila od strane srpskih vojnih i paravojnih snaga u Bosni i Hercegovini”, kazao je Hodžić.

I ove godine posjetiteljima su podijeljene majice sa cvijetom „Sjećanje“ koji je nikao iz bola i predstavlja simbol borbe protiv genocida i masovnih stradanja ljudi, ističe organizator.

Bijela boja latica predstavlja stradanje nevinih ljudi, zelena boja u središtu cvijeta predstavlja nadu, a 11 latica simbolizira dan tragedije, 11. srpanj 1995.

Armin Hodžić, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba (VBNMGZ)(Stipe Majic – Anadolu Agency)

Svjetlosna projekcija cvijeta „Sjećanje“ održat će se i danas na Dan sjećanja na genocid u Srebrenici, 11. srpnja/jula 2021. od 21.00 do 23.00 sata.