“Novi Glas” dobio prvu video rubriku “Podsjetnik”, koju uređuje i vodi Sead Alić

“Podsjetnik”, kako je istakao sam Sead Alić, zna biti ironičan, sarkastičan, oštar, a ne nedostaje mu niti kritike ni oporog humora adekvatnog vremenu u kojemu živimo i našem okruženju

U posljednjih nekoliko dana na Facebook stranici Središnjeg informativnog portala Bošnjaka u Hrvatskoj “Novi Glas” moguće je vidjeti kratku video rubriku “Podsjetnik”, koju uređuje i vodi Sead Alić.

“Podsjetnik” je hibridni medijski format podesan i za televizijsko emitiranje, ali je prvenstveno namijenjen komuniciranju na društvenim mrežama. Format omogućava kratke komentare, podsjećanje na stare izjave i stavove, stare istine, ali jednako tako omogućava i reakcije na naša svakodnevna zbivanja.

“Podsjetnik”, kako je istakao sam Sead Alić, zna biti ironičan, sarkastičan, oštar, a ne nedostaje mu niti kritike ni oporog humora adekvatnog vremenu u kojemu živimo i našem okruženju.

“Nastao je u radionici nastajućeg Bošnjačkog medijskog centra i trenutno je u fazi dokazivanja. Prvi su rezultati, reklo bi se, neočekivano dobri, no to je samo pokazatelj gladi za kritičkom riječi i formama koje izlaze izvan stereotipnih oblika”, naveo je.

“Podsjetnik” ima pripremljene i nove dimenzije komunikacije koje se mogu realizirati uz pomoć institucija koje će prepoznati potencijal ovog oblika komunikacije i oblikovanja javnog mnijenja.

Valja napomenuti da su već prve dvije epizode rezultirale s više od 60.000 pregleda i oko 1.000 spontanih dijeljenja na društvenim mrežama.