Plenković i Milanović čestitali Ramazanski bajram

Premijer Andrej Plenković uputio je čestitku predsjedniku Mešihata Islamske zajednice muftiji Azizu ef. Hasanoviću i vjernicima islamske vjeroispovijesti u povodu Ramazanskog bajrama te im zaželio obilje mira, nade i obiteljskog zajedništva, posebno u ovim izazovnim vremenima.

“U ime Vlade i osobno, Vama i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti upućujem najsrdačnije čestitke u povodu ovog velikog blagdana. Neka vam Bajram donese obilje mira, nade i obiteljskog zajedništva, osobito u ovim izazovnim vremenima”, navodi se u čestitki.

Premijer naglašava i kako hrvatska Vlada njeguje tradicionalno dobre i kvalitetne odnose s Islamskom zajednicom u Hrvatskoj.

“Siguran sam da će naš kontinuiran dijalog, uzajamno poštovanje i razumijevanje doprinijeti još boljoj suradnji na dobrobit društva i zajednice u kojoj živimo. Neka vam je plemeniti Bajram blagoslovljen! Bajram Šerif Mubarek Olsun!”, stoji u čestitki premijera Plenkovića.

Predsjednik Republike Zoran Milanović građanima islamske vjeroispovijesti uputio je čestitku sa željom da im taj veliki blagdan žrtve i odricanja bude ohrabrenje u promicanju međusobnog razumijevanja, dijaloga i tolerancije na dobrobit RH.

– Svim sugrađankama i sugrađanima islamske vjeroispovijesti upućujem iskrene čestitke povodom Ramazanskog bajrama. Ovaj veliki blagdan žrtve i odricanja neka vam donese mirne i radosne trenutke vjerskog i obiteljskog zajedništva i ujedno bude ohrabrenje u promicanju međusobnog razumijevanja, dijaloga i tolerancije na dobrobit naše Domovine. Želim vam svako dobro, zdravlje i sreću. Bajram Šerif Mubarek Olsun, stoji u čestitki predsjednika Republike Zorana Milanovića.