Predstavnici Bošnjaka iz regiona u posjeti kod reisa Huseina Kavazovića i Bakira Izetbegovića

Nakon što je sinoć bivši gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka u svom domu u Sarajevu organizirao iftar za predstavnike Bošnjaka iz zemalja bivše Jugoslavije i SAD-a, a ugostio ali i za političke predstavnike iz naše zemlje, njih je danas ugostio i reis-ul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović te nešto kasnije i predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović.

Oni su kazali nakon susreta da im je velika čast u mubarek mjesecu ramazanu imati priliku poslušati savjet i sugestiju vjerskog lidera muslimana u BiH, ali svakako i političke savjete i informacije od Bakira Izetbegovića.

Sastancima su prisustvovali zastupnik u Skupštini Republike Srbije Enis Imamović, predsjedavajući Upravnog odbora Savjetodavnog vijeća za BiH iz SAD-a Nedim Mušić, član Upravnog odbora Bošnjačkog kulturnog saveza Slovenije Denis Striković, predsjednik Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori Sead Šahman, potpredsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Hrvatske Armin Hodžić, odbornik u Skupštini Novog Pazara Emir Aščerić, te zamjenik ministra kulture Sjeverne Makedonije Daim Luçi.

Razgovarano je i o odnosima BiH s državama regiona, te o položaju bošnjačkog naroda u BiH, regionu i dijaspori, kao i mogućnostima unapređenja saradnje i koordinacije zajedničkih aktivnosti u predstojećem periodu.

Gosti su na sastanku s Bakirom Izetbegovićem informirali predsjednika SDA o aktivnostima koje provode i planovima za buduće djelovanje. Ovom sastanku su također prisustvovali direktor Političke akademije SDA prof. dr. Sedad Dedić, predsjednik Asocijacije mladih SDA Haris Šabanović i bivši gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.