Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
Naslovnica Društvo Abdulah Skaka na porodičnom iftaru ugostio predstavnike Bošnjaka iz regiona, SAD-a i...

Abdulah Skaka na porodičnom iftaru ugostio predstavnike Bošnjaka iz regiona, SAD-a i političare iz BiH

Fotografija nakon iftara

Bivši gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka u svom domu u Sarajevu organizirao je iftar za predstavnike Bošnjaka iz zemalja bivše Jugoslavije i SAD-a, a ugostio je i političke predstavnike iz naše zemlje.

“Promovirati vrijednosti tradicije i dobra naš je običaj. Sarajevske kuće vijekovima njeguju tradiciju okupljanja za vrijeme iftara. Večeras su u porodičnoj kući Skaka bili sa nama gosti koji njeguju iste vrijednosti. Gdje god da živimo, sa sobom nosimo svoje najvažnije vrijednosti. Jedna od bitnih je i da imamo gdje da se okupimo, a da put nije prepreka. Hvala za razgovor, pažnju i pređene kilometre da bismo bilo zajedno”, rekao je Abdulah Skaka.

Na iftaru su bili prisutni državni zastupnik iz Srbije Enis Imamović, predsjedavajući Upravnog odbora Savjetodavnog vijeća za BiH iz SAD-a Nedim Mušić, član Upravnog odbora Bošnjačkog kulturnog saveza Slovenije Denis Striković, potpredsjednik Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori Sead Šahman, predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Hrvatske Armin Hodžić, zamjenik ministra kulture iz Sjeverne Makedonije Daim Luçi, odbornik u Skupštini Grada Novog Pazara Emir Aščerić, premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić, predsjednik Asocijacije mladih SDA BiH Haris Šabanović, direktor Političke akademije SDA prof. dr. Sedad Dedić, hafiz Burhan Šaban, sekretar Parlamentarne skupštine BiH Mirza Imamović i član povjereništva SDA Stari Grad Faruk Redžić.

Inače, na večerašnjem iftaru jedini predstavnik iz Hrvatske bio je Armin Hodžić.

Prethodni članakMuslimani noćas obilježavaju Lejletu-l-Bedr, jednu od najznačajnijih ramazanskih noći
Naredni članakPredstavnici Bošnjaka iz regiona u posjeti kod reisa Huseina Kavazovića i Bakira Izetbegovića

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 70 sekundi