Stigao odgovor na pitanje “Što će reći Emir?” na popisu stanovništva

Nakon izvrsno provedene prve faze, ova kampanja ušla je u svoju drugu fazu u kojoj je stigao odgovor na pitanje "Što će reći Emir?" na popisu stanovništva koji je počeo prije nekoliko dana. Emir će ponosno reći: "Ja sam Bošnjak!"

Ja sam Bošnjak!

Ujedinjene bošnjačke organizacije u Hrvatskoj prvi put su pokrenule kampanju informiranja javnosti za popis stanovništva “Ja sam Bošnjak!” s ciljem informiranja javnost o važnosti izjašnjavanja Bošnjaka prema odrednicama njihovog nacionalnog identiteta.

Nakon izvrsno provedene prve faze, ova kampanja ušla je u svoju drugu fazu u kojoj je stigao odgovor na pitanje “Što će reći Emir?” na popisu stanovništva koji je počeo prije nekoliko dana. Emir će ponosno reći: “Ja sam Bošnjak!”.

Također, ovih dana Hrvatsku su preplavili i promotivni billboardi postavljeni od Bošnjačkog nacionalnog vijeća Republike Hrvatske i Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba u saradnji s ostalim bošnjačkim organizacijama na području Hrvatske.

Postavljeni su na više desetaka lokacija u svim većim gradovima i županijama, od Zagreba, Siska, Rovinja, Umaga, Pule, Dubrovnika i svih drugih većih gradova gdje žive Bošnjaci.

“Pozivamo sve pripadnike bošnjačke nacionalne manjine koji žive u Republici Hrvatskoj da se na predstojećem popisu stanovništva od 13. septembra izjasne kao Bošnjaci koji govore bosanskim jezikom kao svojim materinjim jezikom. Iako su Bošnjaci druga nacionalna manjina po brojnosti, treća po narodnosti u Hrvatskoj, oni nemaju svog predstavnika u Hrvatskom saboru. Predstavlja nas pripadnica druge nacionalne manjine i mislimo da je to poražavajuće”, poručio je predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba Armin Hodžić na press konferenciji na kojoj je predstavio ovu kampanju javnosti.

Prethodni članakAldin Dugonjić i Adis Keranović bude pažnju u Sarajevu
Naredni članakPredstavnici bošnjačkih organizacija potpisali sporazum o saradnji na popisu stanovništva i u Sisačko-moslavačkoj županiji