TIKA donirala opremu Domu za starije osobe Ksaver

TIKA je donirala novu profesionalnu perilica rublja, lift za podizanje pacijenata u ležećem položaju, pet novih kreveta s drvenim bočnim stranicama i mehanizmom za podizanje te pet madraca za krevete

(TIKA Zagreb - Anadolu Agency)

Domu za starije osobe Ksaver u Zagrebu Turska agencija za suradnju i koordinaciju (TIKA) donirala je opremu za njegu starijih i bolesnih osoba ukupne vrijednosti oko 39.000 eura.

TIKA je donirala novu profesionalnu perilica rublja, lift za podizanje pacijenata u ležećem položaju (za kupanje i daljnji transport), pet novih kreveta s drvenim bočnim stranicama i mehanizmom za podizanje te pet madraca za krevete Domu za starije osobe Ksaver.

Prema riječima ravnateljice Doma za starije Ksaver Snježana Bubenik ovo je najveća pojedinačna donacija nekom od domova u Zagrebu općenito.

“Prije svega želim zahvaliti TIKA-i, ali i cijelom narodu Republike Turske na ovoj hvale vrijednoj donaciji koja će Domu Ksaver olakšati život u procesu rada, ali isto tako omogućiti bolju kvalitetu života samih korisnika. Donacija perilice veša bitno olakšava proces rada, ljudi će dobiti svježe oprano rublje na vrijeme, kreveti će biti udobniji i dat će sigurnost samim korisnicima, ali lakše će biti u vrijeme njege i samim zaposlenicima. Isto tako mali lift koji služi za kupanje korisnika iznimno je vrijedna donacija i olakšat će svakako proces rada s korisnicima. Bit će lakše svim ljudima koji u svakodnevnom životu barataju tim strojevima. Hvala Republici Turskoj, hvala vam na iznimno vrijednoj donaciji koja će u ovoj kući godinama služiti i biti dobar podsjetnik na veliko prijateljstvo”, kazala je ravnateljica Bubenik.

Ukupna vrijednost TIKA-ine donacije iznosi 39.000 eura.