Obilježavanje Genocida u Srebrenici u Zagrebu: Promocija knjige “Ja, haški svjedok”

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba i Bošnjačka nacionalna zajednica za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju u spomen na Genocid nad Bošnjacima Srebrenice i Podrinja organiziraju promociju knjige „JA, HAŠKI SVJEDOK“ autora Nedžada Avdića i Amele Avdić Unki.

Promocija će se održati u četvrtak, 8. srpnja 2021., u 19.00 sati u Novinarskom domu Zagreb.

Nedžad Avdić je Srebreničanin koji je preživio strijeljanje 1995. godine, a organizatori ovim programom žele  podsjetiti  na žrtve Genocida u “UN-ovoj zaštićenoj zoni” Srebrenice.

Genocid u Srebrenici je po intenzitetu ubijanja i vremenskom okviru događaja nezapamćen masovni pokolj civilnog stanovništva i jedna od najvećih tragedija koja se odigrala u srcu Europe na pragu 21. stoljeća. O ovim događajima vjerno svjedoče riječi autora knjige “Ja, haški svjedok” koji je preživio strijeljanje u srpnju 1995. godine.

S obzirom na aktualne ešidemiološke mjere i propisane mjere zaštite od koronavirusa, dolazak je obavezno potvrditi do utorka, 6. srpnja 2021. na adresu elektroničke pošte: vbnmgz@vbnmgz.hr ili na telefonski broj: 01 631 41 09.

Dobro došli!

Prethodni članakBiH: Optužnica zbog pokušaja krijumčarenja malodobnog migranta u Hrvatsku
Naredni članakPLENKOVIĆ: Donirat ćemo 210.000 doza vakcina Bosni i Hercegovini