Umro Miroslav Ćiro Blažević

Preminuo je legendarni nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević, objavili su hrvatski mediji. 

Ćiro se već duže vrijeme bori s rakom prostate i sada je, nažalost, tu bitku izgubio. Sutra je trebao proslaviti 88. rođendan.

Miroslav Blažević rođen je 9. februara 1935. godine u Dolcu na Lašvi, kao osmo, najmlađe dijete Katarine Blažević (rođene Matovinović) i Mate Blaževića. Donedavno je bio najuspješniji hrvatski nogometni selektor, kao četvrfinalist Evropskog prvenstva 1996. godine, te osvajač svjetske bronze u Francuskoj 1998. godine. Hrvatsku reprezentaciju vodio je u 73 utakmice.

Bio je 2001. godine selektor i reprezentacije Irana, s kojom se nije uspio plasirati na SP 2002. godine, zatim reprezentacije Bosne i Hercegovine, koju nije uspio odvesti na SP 2010. godine, a 2011. godine u dvije utakmice vodio je i olimpijsku selekciju Kine.

Posljednju službenu utakmicu u bogatoj trenerskoj karijeri Ćiro Blažević vodio je 14. decembra 2014. godine na klupi Zadra u Stanovima odigravši protiv Splita 1:1.

Prethodni članakBNZ za Grad Zagreb i zagrebačku županiju i Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba uputili poruku podrške Turskoj i Siriji
Naredni članakAutobiografski fragmenti Ibrahima Kajana – ICO VOLJEVICA, IRONIČNI GENIJ