Radoje Vidović i Armin Hodžić gosti emisije “Izvan okvira” na N1

Gosti će, između ostalog, govoriti o odnosima Bošnjaka i Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a bit će riječi i o izmjenama izbornog zakonodavstva u Bosni i Hercegovini koje su uveliko dovele do usložnjavanja odnosa između ova dva naroda

U emisiji “Izvan okvira”, koja je na programu večeras u 20 sati na N1 televiziji, gostovat će Armin Hodžić, predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Republike Hrvatske i Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, te zastupnik u Hrvatskom saboru i predsjednik Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine Županije Središnja Bosna Radoje Vidović.

Gosti će, između ostalog, govoriti o odnosima Bošnjaka i Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a bit će riječi i o izmjenama izbornog zakonodavstva u Bosni i Hercegovini koje su uveliko dovele do usložnjavanja odnosa između ova dva naroda.

Izbori u susjednoj državi predviđeni su za nedjelju, 2. oktobra, i oni će po svemu sudeći biti održani. Ipak, lider bh. ogranka HDZ-a Dragan Čović već dugo insistira na retorici čija je centralna tačka tvrdnja da nema uvjeta za održavanje izbora.

Iz Centralne izborne komisije su nedavno obavijestili javnost da novac za izbore mora biti osiguran do 19. maja. Pozvali su vlasti da osiguraju nesmetano odvijanje demokratskog procesa uprkos dosadašnjim pokušajima blokade.

Najveći problem u cijeloj priče jeste taj što Ministarstvo finansija na čelu s HDZ-ovim Vjekoslavom Bevandom još nije pripremilo Budžet za 2022. godinu kojim bi finansiranje izbora bilo omogućeno.

Emsiju “Izvan okvira” vodi Mašenka Vukadinović.

 

Prethodni članakIBRAHIM KAJAN: Godina dana u Turskoj, razdjelnica
Naredni članakDijaloška emisija “Izvan okvira” na N1: Gdje su Milanović i Čović bili svih ovih godina?