U utorak će u Zagrebu svečano biti obilježen Dan Bošnjaka

Ovaj praznik je svojevrsno podsjećanje na drugi dan zasjedanja Bošnjačkog sabora u Sarajevu 1993. godine kada je donijeta odluka o vraćanju povijesnog nacionalnog imena Bošnjak, što je potvrđeno u Parlamentu Bosne i Hercegovine

Zastava s ljiljanima

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Zagrebačke županije, Bošnjačka nacionalna zajednica za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju i Bošnjačko kulturno-umjetničko društvo “Sevdah” Zagreb organiziraju svečano obilježavanje Dana Bošnjaka.

Naime, Dan Bošnjaka će svečanom ceremonijom biti obilježen u utorak, 28. septembra 2021. godine, u Novinarskom domu Zagreb (Perkovčeva 2).

Kako najavljuju organizatori, u okviru programa bit će izložena izložba “Bosanski jezik” Centra za dijasporu “Mreža”.

Godine 2019. u Islamskom centru u Zagrebu prvi put obilježen je Dan Bošnjaka pri čemu je pred brojnom publikom monodramu “Sve je do nas” izveo njen autor i glumac Emir Hadžihafizbegović.

Ovaj praznik je svojevrsno podsjećanje na drugi dan zasjedanja Bošnjačkog sabora u Sarajevu 1993. godine kada je donijeta odluka o vraćanju povijesnog nacionalnog imena Bošnjak, što je potvrđeno u Parlamentu Bosne i Hercegovine.

Prethodni članakNijemci smatraju da im Angela Merkel neće nedostajati
Naredni članakDo 15 sati u nedjelju samopopisano 1.326.000 građana