TIKA finansirala opremanje prostora Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba

"Ovo je nešto što će ostati generacijama koje dolaze poslije nas i nešto od čega ćemo se svi moći okoristiti. Ideja je da u narednom periodu popunimo biblioteku s relevantnim naslovima koju ćemo potom staviti na uslugu svim građanima", istakao je Hodžić uz zahvalu TIKA-i i svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta

Turska agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA) u potpunosti je finansirala opremanje prostora Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba.

Naime, sada se u prostorijama Vijeća može vidjeti novi uredski namještaj, police za knjige, multimedijalni sadržaj u vidu nove televizije, laptopa itd. Ideja je da se uskoro napravi i biblioteka koja će poslužiti svima zainteresiranima, a svakako i da će ova obnova pomoći u svakodnevnim aktivnostima.

Predsjednik Vijeća Armin Hodžić izjavio je da ovaj projekt koji je urađen zajedno s TiKA-om predstavlja jedan veliki iskorak za infrastrukturu Bošnjaka u Zagrebu.

“Ovo je nešto što će ostati generacijama koje dolaze poslije nas i nešto od čega ćemo se svi moći okoristiti. Ideja je da u narednom periodu popunimo biblioteku s relevantnim naslovima koju ćemo potom staviti na uslugu svim građanima”, istakao je Hodžić uz zahvalu TIKA-i i svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta.

Prethodni članakPlenković u Crnoj Gori: Susret s Krivokapićem i obećana podrška Hrvatima
Naredni članakBošnjaci u Hrvatskoj protestiraju zbog omalovažavanja žrtava Genocida u Srebrenici